Salawati Zainuddin

Thursday, 30 May 2013

PROJEK RAYA (DUIT PUASA DAN RAYA)

Assalamualaikum.. Diam tak diam dah masuk 15 Rejab hari ini.. InsyaAllah dalam dua bulan lagi kita akanmenyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak… Dah habis ganti puasa ke belum?
Sal masih ada baki 5 hari lagi.. Sempat lagi ni untuk ganti puasa dalam bulan Rejab ni..


Syukur kita diberikan umur yang panjang untuk bertemu kembali pada bulan yang barakah ini.. Dalam pada itu kita juga kena cari rezeki yang lebih sedikit untuk menampung keperluan yang confirm akan bertambah semasa bulan Ramadhan dan untuk Raya nanti kan…
Sal tahu dalam bulan puasa nie walaupun kita kurang makan tetapi hakikatnya perbelanjaan kita tetap bertambah.. Ditambah pula selepas tu bulan Syawal, memang perbelanjaan kita double atau triple daripada perbelanjaan biasa, bergantung macam mana kita guna duit kita nanti… hence we need additional income..

Juadah di bulan Ramadhan 

Shopping raya..

Duit raya 

 Juadah Raya 


Di sini Sal ada buat sedikit pengiraan anggaran perbelanjaan semasa bulan Ramadhan & Syawal kelak (secara purata people will spend on this).. Ini cuma tambahan daripada normal expenses dan commitment still tetap ada..



Selama ni macam manalah kita tamping perbelanjaan tambahan untuk sambutam Ramadhan dan Syawal nie???

1. Ada yang dah buat simpanan dari awal tahun lagi
2. Ada yang ambil personal loan
3. Ada yang guna duit bonus
4. ada yang guna kad kredit
5.Ada yang pinjam daripada kawan/keluarga

Dan macam-macam lagi yang kita terpaksa buat untuk cover expenses ni kan…

But  instead of kita menambah hutang dan terpaksa mengikat perut pada bulan-bulan berikutnya untuk membayar hutang menggunakan gaji kita yang tidak naik dalam masa terdekat…

Why don’t we meet up or buzz me or wassap me?? So Sal boleh share our business plan in Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) to you all …

Kalau nak tahu we can get our 1st income lebih kurang  RM3000 – 5000 tau.. Bergantung kepada effort kita .. Kalau ikut pengalaman Sal, buat dalam 2 jam sehari jer insyaAllah boleh dapat..

Yang menariknya Sal dan mentor Maisarah Ibrahim akan bantu guide setiap langkah untuk buat bisnes online ni.. bukan buat sorang-sorang tau..

Seronoknya kalau kita dapat siapkan duit extra dalam RM5,000 sebelum bulan puasa ni kan.. Bayangkan muka emak dan ayah kita semasa kita balikkampung dan bagi mereka duit raya RM1,000 seorang dan baju raya??
Bestnya dan memang tak ternilai kegembiraan mereka nanti..

Lepas raya pulak kita masih ada duit dari bisnes online nie dan kita masih lagi ada gaji bulan depan jugak..
Lega sebab tak payah ikat perut lepas raya kann..
Tak susahpun.. dengan bisnes online selama 2 jam sehari jerr..

So take your first step untuk Sal share bisnes ni, fikir pro n cons, than baru make your decision …
Taka da paksaan yer…

Kalau kita nak berubah memang kena datang dari diri kita sendiri…


Step out of your comfort zone n hear me out!


SALAWATI ZAINUDDIN
019 3752137

salawatizainuddin@gmail.com

1 comment:

  1. Bạn là chủ xe và đang tìm nguồn hàng vận chuyển? Bạn là người cần tìm xe vận chuyển hàng hóa? Vậy bạn hãy ghé vào sàn vận tải đây là nơi sẽ giúp bạn tìm thấy thứ bạn đang cần tìm. Hiện nay, chúng tôi tự hào là một trong những đơn vị cung cấp giải pháp vận chuyển hàng đầu hiện nay. Với các dịch vụ vận chuyển hàng hóa nội địa, vận chuyển Bắc Trung Nam,,... Đến với chúng tôi bạn sẽ không cần lo lắng tìm hàng hay tìm xe để vận chuyển hàng. Hiện nay thì các tuyến vận chuyển chúng tôi đang có thể kể đến như: vận chuyển hàng đi bình định, vận chuyển hàng đi vũng tàu, vận chuyển hàng đi bình dương, vận chuyển hàng hóa đi bình phước,... Để biết thêm thông tin hãy liên hệ với chúng tôi nhé.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...