Salawati Zainuddin

Monday, 18 March 2013

UMRAH BERSAMA DUA INSAN TERISTIMEWASyukur Alhamdulillah salah satu impian yang selama ini Sal idamkan akhirnya tercapai jua… pada 24 Februari 2013 yang lalu dengan limpahan nikmat dan kurniaNya Sal sekali lagi dipanggil untuk menjadi tetamu ke rumah Allah.. Sudah menjadi satu impian dan angan-angan semua umat Islam untuk menjejakkan kaki ke tempat yg begitu indah dan penuh berakah.. betapa bertuah dan bersyukurnya Sal apabila diberi kesempatan yang sungguh bermakna ini..
Walaupun bukan kali pertama Sal menjejakkan kaki ke sana, tetapi perjalanan kali ini meninggalkan seribu satu erti bagi diri Sal.. Mana tidaknya, kunjungan kali ini turut disertai oleh dua orang insan yang sentiasa berada di dalam hati Sal… Dua insan yang sal maksudkan adalah emak dan ayah Sal.. 

Sudah menjadi satu harapan setiap anak untuk membawa keuda orang tua mereka untuk menunaikan umrahkan??  Begitu juga dengan Sal.. akhirnya impian besar ini terlaksana jua..

Mungkin ada yang tertanya-tanya bagaimana Sal dapat mengumpulkan duit untuk membiayai kos mengerjakan umrah ini… Kalau hanyabergantung kepada  gaji jurutera dengan gred J48 mungkin akan mengambil masa yang agak lama untuk menyimpan.. Maklumlah Sal mempunyai komited lain yang harus diselesaikan seperti membayar duit kereta, rumah dan banyak lagi.. 

Tetapi segala-galanya berubah setelah Sal menceburkan diri dalam perniagaan secara online ini di bawah Green Leader Academy Malaysia (GLAM) sekitar bulan November yang lalu… Atas usaha dan berkat kesabaran serta keyakinan terhadap kumpulan ini, side income yang Sal perolehi agak memberangsangkan.. Dengan menggunakan  wang simpanan dan side income ini Sal dapat membiayai kos mengerjakan umrah serta perbelanjaan di sana.. Alhamdulillah sangat-sangat..

 Emak dan ayah di Golden Lounge sementara menunggu flight delay

Anak mana yang tidak mahu ibu bapanya mendapat layanan yang istimewakan?? Untuk memberikan kejutan kepada mereka, Sal telah menempah tiket penerbangan bagi seat  first Class .. Tujuannya untuk memberikan keselesaan sepanjang 8 jam perjalanan dan penghargaan kepada mereka yang selama ini telah membesarkan Sal sehingga menjadi seperi sekarang ni.. Tiada apa yang dapat membalas jasa baik kedua ibu bapa Sal…Oklah mari kita tengok gambar-gambar semasa Sal berada di sana…


Alhamdulillah selesai membuat umrah jam 3.00 pagiMenginap di Safwa Royale Orchid Hotel jarak 50m dengan masjid

Antara makanan yang dimakan semasa sarapan pagi


Sebelum berangkat ke Airport Madinah
 InsyaAllah jika dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur Sal ingin mengerjakan umrah bersama suami dan anak2 pada tahun hadapan... 

Jika kawan-kawan mempunyai keinginan dan impian yang sama seperti Sal, cubalah untuk berani mengambil langkah pertama dalam perniagaan yang sedang Sal jalankan..

Sal boleh share  this business opportunity dengan kawan-kawan... Tiada bayaranpun untuk kongsi peluang bisness nie.. apa yang perlu kawan-kawan lakukan adalah sms/call Sal ok..


Love,
Salawati Zainuddin
019 3752137No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...