Salawati Zainuddin

Wednesday, 19 December 2012

Next Destination Langkawi Island

Assalamualaikum...





Lambat juga post entry nie... Sal bz skit sejak bulan November hingga Disember nie..

Selepas 2 hari pulang dari Pulau Mabul tempoh hari, Sal terpaksa menghadiri mesyuarat selama 4 hari di Pulau Langkawi pula...
So apa lagi ambil kesempatanla untuk membawa anak-2 serta bonda tersayang menemani Ssal di sana...

Since last day tiada program kerja, Sal membawa anak-anak berjalan...


Lets see the pictures!!!





Di hadapan Spa, Hotel Awana

 Oriental Village *Elly, Aleesya n Opah*




 Aktiviti kali ini Sal nak lain daripada aktivit yang Aleesya n Elly dah pernah buat... So first aktiviti adalah elephant ride... cost per ride = RM250..

Sebenarnya Sal pun takut nak nak gajah nie tapi untuk anak-anak tak boleh ler tunjuk yang Sal nie penakut... Lama juga berada di atas gajah nie lebih kurang 40 minit.. Allah saja yang tahu perasaan kecut sal masa nie.. Bila tanya anak2 seronok la..










ak2 Selepas tu kami semua terus ke cafe Bollaven untuk minum dan melihat harimau yang diberi nama Zanah... Harimau nie baru berusia 4 tahun dan mereka mula menjaga Zanah sejak berumur 14 hari lagie... Sambil minum pihak cafe ade menyediakan kertas dan pencil untuk Elly dan Aleesya mewarna... lama juga lepak di cafe nie ada la hampir 1 jam setengah untuk anak-2 siap mewarna..



Di sini pelancong dapat melihat Zanah dengan habitat semulajadinya... cermin dari bahagian dalam tinted so pengunjung dari bahagian dalam cafe saja yang dapat melihat Zanah..






Pada pukul 1.30 tengah hari kami terus ke Beras Terbakar... Elly sibuk nak beli minyak gamat untuk *massage time*



 Disebabkan masa ke Pulau Mabul tempoh hari emak x nak ikut, so Sal telah menempah pakej Sunset Cruise... Cost per person RM280 including barbeque dinner... Sal ambil pakej dari hotel Awana ..















Acara wajib bagi Aleesya *lompat dari atas yatch* yeeha!! Adala dekat 7 kali 



Kesian mama pada Elly.. Sekadar melihat kakak Aleesya dari atas.. Elly ni penakut sikit.. yela dalam kan laut tu..






Pemandangan yang cantik ... Gambar ni Aleesya dan Elly yang snap.. Masing-masing bawa camera sendiri..

Cruise tamat jam 8.15 malam... Balik bilik kami semua rehat sebentar dan aktivit terakhir Sal dan anak-2 adalah spa time.. ini merupakan kali pertama Aleesya n Elly pergi ke spa..Total cost = RM600. nasib baik tak ada orang cuma kami bertiga.. tapi gelagat mereka memang kelakar apataknya menjerit-jerit bila kena scrub dan milk bath... 

Tamatlah percutian anak-2 pada tahun ini... Alhamdulillah segala expences semasa berada di Langkawi Sal tidak menggunakan duit daripada gaji... Ini semua adalah daripada bisness PB yang Sal buat secara online dengan menggunakan social media marketing iaitu blog, facebook dan instagram.. Sebenarnya bukan ape, masa inilah Sal nak membalas budi parents yang telah menjaga Sal selama ini.. Kalau ikutkan gaji tetap mana mampu.. Kerja kerajaan tak la besar seperti yang kerja swasta kan...

Sal bersyukur sangat-sangat kerana ditemukan dengan bisness ini.. terima kasih kepada maisarah ibrahim dan hanis haizi iaitu founder GLAM yang telah memperkenalkan kepada Sal...

Salawati Zainuddin
0193752137
salawatizainuddin@gmail.com












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...