Salawati Zainuddin

Sunday, 7 October 2012

TAK NAK PERUT BUNCIT LEPAS BERSALIN ? TAK NAK !!! - PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


Since Sal dapat banyak SMS dan Emails yang tanya pasal Premium Beautiful Corset ni bole Pakai ker ketika Pantang dan kalau bersalin secara Normal atau Caesarean  boleh ke pakai? Bila boleh pakai?

So hari ni Sal nak buat entry pasal nie :)


Susah nak pakai kan ? Kalau Premium Beautiful Corset sarung je! 


Bagi ibu yang bersalin secara normal. Actually dah boleh start pakai seminggu selepas bersalin (Depending on the stitches/luka).. Tapi kalau you rasa macam tak berapa yakin . Tak pe. Just pakai Long Bra n Waist Nipper (Bengkung) je dulu. Girdle bila dah yakin baru pakai. So once dah rasa yakin , then u bole start pakai girdle sekali.. Seeloknya semasa berpantang.

credit to rynn esyak for the testimonial


Untuk yang melahirkan secara Caesarean pulak. Memang patut pakai. Some customer kata rasa bila berjalan nyilu2 dan kena angkat perut untuk make sure luka tuh betul2 kering kan.

You memang di galakkan sangat pakai Premium Beautiful Corset nie. Wajib pakai girdle sebab dia akan "kemaskan" perut kita. Sebab orang yang bersalin macam ni selalu nya akan develope perut buncit. 

What you can do is, u can start pakai sebulan selepas bersalin. Start je dulu dengan long bra first. Dont worry kalau u breastfeed baby u, pakai long bra tak ganggu sebab sebenarnya pakai long bra bantu banyakkan susu. 

Bila dah rasa ok.. You boleh pakai Waist Nipper then baru Long Girdle.

*** Check the testimonial below.

Cuba pakai yang mana rasa selesa dulu. If Long bra ok then go on. Kalau, rasa ok with Waist nipper pakailah. But if you feel nyilu2 try to avoid first. Biar rasa luka tu dah ok then baru pakai.


However, FIR Technology tuh membantu mempercepatkan penyembuhan luka pembedahan. :)

Dengan pakai Premium Beautiful Corset ni boleh buat rahim cepat susut, luka cepat kering, stretch marks berkurangan dan some of my customer kata nyilu2 pun dah kurang.

So tunggu apa lagi. Grab yourself Premium Beautiful Corset now!!! 

Cepat masih ada harga Promotion!! (Limited time only!)


SAL
0193752137
salawatizainuddin@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...