Salawati Zainuddin

Tuesday, 16 October 2012

CABARAN DAN IMPIAN


Siapa yang tidak hadapi cabaran dalam hidupnya? Ada, mereka yang tidak seperti manusia biasa (siuman) atau tiada roh (mati).

Selagi hidup, cabaran sentiasa mengusik kita.Pada anda yang hadapi apa saja cabaran dalam hidup, 'rise to the occation', pasakkan kaki di bumi dan terus melangkah. Langit tidak selalunya cerah, tapi tidak selamanya mendung.
Cuba bayangkan pelayar di lautan, kadang-kadang dilanda ombak dan badai. Ada kalanya menggunung tinggi. Mestinya terasa begitu kerdil dikelilingi lautan yang amat luas. Ditambah lagi ombak yang memukul-mukul badan kapal. Tapi apa yang membuatkan pelayar terus menempuh rintangan itu? Dia tahu di hadapannya ada daratan yang ingin dituju. Dia tahu apa yang dingininya ada di hadapan.Kita juga begitu, bila ditimpa cabaran, ingatlah matlamat yang ingin dicapai. Cabaran ni cuma sementara, bayangkan riak wajah kepuasan apabila matlamat dalam genggaman. Dan masa tu, kita akan percaya cabaran hari ini adalah kecil kerana kepuasan yang bakal kita kecapi akan melenyapkan segala kepayahan ini.
Kerana itu, tabahkan hati dan terus maju ke hadapan.


SAL
019 3752137


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...